shutterstock_443840548%20(1)_edited.jpg
Afbeelding1.png

Het was een fantastische kampzomer!

De vakantie zit erop! De afgelopen twee maanden hebben jullie ondanks de crisis kunnen genieten van een fantastische kampzomer. Het was geen gewone zomer. Er waren extra regels en er kwam heel wat voorbereiding bij kijken. Maar we kunnen vandaag fier zeggen: het is gelukt! 

 

 

Dat komt door de ongelofelijke inzet van zovele jonge vrijwilligers, monitoren en leiding om de kampen veilig te organiseren. Daarom een dikke merci!

Benjamin Dalle
Vlaams minister van Jeugd

Dankzij de fantastische inzet van alle vrijwilligers, leiders en monitoren kan het jeugdwerk ook de volgende weken en maanden blijven verder doen.

 

Daarbij blijven de regels gelden:

- We blijven in onze bubbels van 50 onbezorgd spelen en ravotten

- We blijven onze handen wassen

- We houden onze bubbels uit elkaar met bubbel distancing

Indien we overgaan naar code oranje, moeten we wat voorzichtiger zijn. Voor de kinderen jonger dan twaalf jaar verandert er niets, maar vanaf 12 jaar halveren we de bubbel bij binnenactiviteiten naar 20. Buiten verandert er niets. Deze regels en maatregelen worden ook constant opgevolgd samen met experten en virologen. 

De Ambrassade roept samen met minister Dalle jeugdorganisaties, jeugddiensten en vrijwilligers op om massaal hun belevenissen van deze zomer te delen via de hashtag #TrotsopJeugdwerk. “Laat ons aan iedereen tonen hoe belangrijk het jeugdwerk is en hoe we trots kunnen zijn op het werk van zoveel jonge vrijwilligers,” zo klinkt het.

shutterstock_1079218283.jpg
Afbeelding2.png

Kampchallenge

Minister Dalle bracht tijdens de zomervakantie verschillende bezoeken aan jeugdbewegingen op een coronaveilige manier. Hij liet zich uitdagen door de jeugdbewegingen om het op te nemen in coronaspelletjes waarbij social distancing gegarandeert blijft. 

 

Wie zal er winnen? De minister of de jeugdbewegingen? Ontdek het hier in de drie afleveringen van de Kampchallenge! 

shutterstock_630931124.jpg
Radiolicenties
00:39
Gedichtendag
01:08
BRU'XL ON TOUR
01:02
Laatste nieuws over de kampzomer
Aucun post publié dans cette langue actuellement
Tenez-vous à jour...