Rechercher

Thuisbasis voor maatschappelijk kwetsbare jongeren: Betonne Jeugd

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, bezocht samen met Vlaams parlementslid en Antwerpenaar Orry Van de Wauwer Betonne Jeugd. Een thuisbasis voor maatschappelijk kwetsbare jongeren in Antwerpen. "Ik ben onder de indruk van dit project, dat vooral kinderen en jongeren centraal stelt", zegt Dalle.


Betonne Jeugd, in hartje Antwerpen, biedt een tweede thuis aan jongeren die het nodig hebben. De jeugdwerking richt zich vooral op kansarme jongeren, maar ook op jongeren die geen aansluiting vinden in de maatschappij.


"Niets moet hier, alles mag", zegt Benjamin Dalle. "Dat is zo mooi aan deze jeugdwerking. Je voelt gewoon de aangename, warme sfeer. De jongeren komen hier echt thuis."


In Vlaanderen groeit ongeveer 1 op de 8 kinderen op in armoede. Maar in grote steden, zoals bijvoorbeeld in Antwerpen, blijkt dat nog een grotere uitdaging te zijn. Vlaams parlementslid van CD&V, Orry Van de Wauwer vindt het belangrijk dat dit soort van jeugdwerkingen bestaan. "Het is en blijft belangrijk dat we vanuit Vlaanderen initiatieven als deze subsidiëren en ondersteunen", aldus Van de Wauwer. "Zo kunnen zij hun werking verder kunnen uitbouwen."BENJAMIN DALLE

CONTACTEER

Persvragen:

Tom Demeyer
Woordvoerder Benjamin Dalle
+32 472 84 15 99
tom.demeyer@vlaanderen.be

Kabinet Benjamin Dalle

Vlaams minister Brussel, Jeugd en Media

kabinet.dalle@vlaanderen.be

Koolstraat 35
1000 Brussel 

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon